Viisi kasvia, jotka kuolevat heti kun vaihdat niiden ruukut, älä vaihda niitä kevytmielisesti
2023/05/10

Jotkut kasvit sopeutuvat ympäristöönsä huonommin kasvunsa aikana, ja niiden usein tapahtuva uudelleenistuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti niiden kasvuun, jopa vahingoittaa tai tappaa ne. Tässä on viisi kasvia, jotka ovat herkkiä uudelleenistutukselle, sekä syitä siihen, miksi niitä on vaikea pelastaa, kun ne on kerran uudelleen istutettu.

Onnenbambu: Onnenbambu on yleinen huonekasvi, mutta se on erittäin herkkä ympäristömuutoksille ja sillä on huono juuristonsa sopeutumiskyky. Usein tapahtuva uudelleenistutus voi häiritä juuristotasapainoa, jolloin kasvi lakkaa kasvamasta tai jopa kuolee. Siksi on tärkeää välttää liikaa siirtämistä ja ylläpitää vakaa kasvuympäristö valitsemalla sopiva multa ja ruukku onnenbambulle.

Bambu: Bambu on toinen yleinen huonekasvi, jolla on kauniita lehtiä ja pystysuuntaista kasvutapaa. Bambun juuret ovat kuitenkin suhteellisen hauraita ja voivat vaurioitua uudelleenistutuksen aikana. Asiantuntijat suosittelevat välttämään uudelleenistutusta keväällä, kun kasvi kasvaa voimakkaasti, jotta se ei vaikuttaisi kasvin terveeseen kehitykseen.

Orkidea: Orkidea on elegantti kukkakasvi, joka on suosittu kukkien harrastajien keskuudessa. Orkideat yleensä kasvavat trooppisissa sademetsissä puissa ja niillä on erityinen juuristo sopeutumiskyky. Usein tapahtuva uudelleenistutus voi vahingoittaa orkidean juuria ja vaikeuttaa ravinteiden ja veden imeytymistä. Asiantuntijat suosittelevat yleensä uudelleenistutusta 2-3 vuoden välein ja samalla vanhojen juurten leikkaamista uusien juurten edistämiseksi.

Kaktukset: Kaktukset ovat monien suosimia mehikasveja niiden monimuotoisen muodon ja hitaan kasvun vuoksi. Kaktusten juuret ovat suhteellisen pieniä ja erittäin herkkiä, joten usein tapahtuva uudelleenistutus voi vahingoittaa niitä ja vaikuttaa kasvin normaaliin kasvuun. Kaktukset pitävät vakaasta ympäristöstä, ja liialliset siirrot ja uudelleenistutukset voivat johtaa ravinteiden puutteeseen ja veden epätasapainoon. Siksi on suositeltavaa valita oikea aika ja menetelmä kaktusten uudelleenistutukseen vähentääkseen juurivaurion riskiä.

Phalaenopsis-orvokit: Phalaenopsis-orvokit ovat suosittuja orkidealajikkeita, joilla on monipuoliset värit ja pitkä kukinta-aika. Niiden herkkien juurten vuoksi niiden uudelleenistutuksessa on oltava erityisen varovainen. Phalaenopsis-orvokkien juuret ovat helposti vaurioituvia, joten uudelleenistutuksen yhteydessä on käytettävä hyvin ilmavaa orkideamultaa ja varmistettava, ettei juuria kastella liikaa, jotta ne eivät mädäntyisi. Yleensä Phalaenopsis-orvokkien uudelleenistutusväli on 1-2 vuotta, ja oikea ajoitus auttaa niitä sopeutumaan paremmin uuteen kasvuympäristöön.

AD
Artigo