Kasvit kuolevat aina juurille? Hauta kolme "pienellä asialla" ruukun pohjaan ja voit olla huoletta
2023/08/14

Kukkien kasvattaminen on nautinnollinen elämäntapa, se tarjoaa upeaa visuaalista iloa, puhdistaa ympäröivää ilmaa ja auttaa parantamaan mielialaamme. Kuitenkin kukkien hoitaminen ei aina ole helppoa, ja monet ihmiset saattavat kohdata yleisen ongelman: miksi kasveissani on aina juuriongelmia? Kuinka nämä juuriongelmat syntyvät, ja miten niitä voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistä ja hoitaa?

Juuriin liittyvät ongelmat voivat johtua monista eri syistä, mukaan lukien liika tai liian vähäinen kastelu, epäasianmukainen lannoitus, sopimaton maaperä ja taudit. Lisäksi asianmukaisen kastelun, lannoituksen ja maaperän vaihdon ohella on olemassa yksinkertainen ja tehokas tapa lisätä “pieniä aineita” kukkaruukun pohjalle, jotka voivat parantaa maaperän rakennetta ja ravinteiden saantia.

Tässä esitellään kolme yleistä ja käytännöllistä “pienainetta”:

Paju

Paju on luonnollinen orgaaninen lannoite, joka on rikas salisyylihaposta ja muista ravinteista, mikä voi lisätä kasvien vastustuskykyä ja kasvua. Hauta kuivattua ja käsiteltyä pajua kukkaruukun pohjalle, se voi parantaa maaperän ilmavuutta ja hedelmällisyyttä, estää maan kovettumista ja juuriongelmia. Paju voi myös tasapainottaa maan happamuutta, ja se sopii erityisen hyvin happamia maaperää suosiville kasveille, kuten ruusuille, jasmiinille ja alppiruusuille.

Piki

Piki on edullinen ja tehokas maanparannusaine, joka on runsas rautaa ja fosforia, mikä voi täydentää maan mikroravinteita ja edistää kasvien lehtien ja kukkien kauneutta. Lisää pestyä ja kuivattua tervaa kukkaruukun pohjalle, ja se voi parantaa maaperän ilmanvaihtoa ja vedenpoistoa, estää maata tulemasta liian märäksi ja juuriongelmia. Terva voi myös adsorboitua haitallisia aineita, mikä auttaa puhdistamaan maaperää, ja se sopii erityisen hyvin emäksisille maaperille suosiville kasveille, kuten kaktuksille, mehikasveille ja ruusuille.

Maapähkinän kuori

Maapähkinän kuori on yleinen keittiöjäte, joka on runsas selluloosaa ja hiilihydraatteja, jotka hajoavat hitaasti vapauttaen orgaanisia aineita ja ravinteita kasveille pitkäksi aikaa. Lisää aurinkoisina ja kuivattuina maapähkinän kuoria kukkaruukun pohjalle, ja ne voivat parantaa maaperän ilmavuutta ja vesipitoisuutta, estää maaperää kuivumasta liikaa ja juuriongelmia. Maapähkinän kuori voi myös estää haitallisten bakteerien kasvua, suojella juurten terveyttä ja se sopii erityisen hyvin neutraalille tai hieman happamalle maaperälle suosiville kasveille, kuten orkideoille, krysanteemeille ja orvokkeille.

Lisäämällä näitä “pieniä aineita” kasveja siirrettäessä tai uudelleen istuttaessa voit parantaa maaperän laatua ja ravinteiden saatavuutta, varmistaa juurien vapaa hengittäminen ja riittävän ravinteiden saannin, mikä edistää kasvien rehevää kasvua ja upeita kukintoja.

AD
Artigo