Viisi erilaista kukkaa, joiden nimessä on "maa", mutta kukinta on upea
2022/11/10

Kasvinautinnon ystävänä huomaan usein verkossa tai kukkakaupoissa kasvien nimiä, jotka saattavat kuulostaa hieman vaatimattomilta, mutta kun näen niiden kukkivan, niiden kauneus hämmästyttää minut, ja en voi olla istuttamatta niitä omalle puutarhalleni tai parvekkeelleni. Tänään haluan esitellä viisi tällaista kukkaa, joiden nimet saattavat olla hieman oudot, mutta niiden kukat ovat upeita.

Lumikurkiapila: Tämä kukka on peräisin Euroopasta ja Aasiasta. Vaikka sen nimi kuulostaa vihanneslajikkeelta, se on todellisuudessa hurmaava koristekasvi. Lumikurkiapilalla on eri värisiä kukkia, kuten punaisia, valkoisia, purppuraisia ja vaaleanpunaisia. Kun ne kukkivat, kukat nousevat korkealle ja niiden värit ovat kirkkaat, erittäin silmiinpistävät. Ne ovat helppohoitoisia ja sopivat viileään ilmastoon. Ne eivät pelkää kylmää, mutta tarvitsevat varjoa ja viilennystä kuumina kesäpäivinä.

Paukkulilja: Tämä köynnöskasvi on kotoisin Etelä-Amerikasta ja sen nimi tulee sen kukkien muodosta, jotka muistuttavat ilotulitteiden sarjoja. Paukkuliljalla on punaisia, keltaisia, valkoisia ja muita värejä kukkia. Niiden kukat roikkuvat alaspäin ja luovat voimakkaan visuaalisen vaikutelman. Ne kasvavat nopeasti ja sopivat parhaiten parvekkeille tai seinille, luoden kauniin näkymän.

Miinanruusu: Vaikka nimi voi kuulostaa oudolta, tämä monivuotinen kasvi on kotoisin Etelä-Amerikasta. Sen kukat ovat eri värisiä, kuten purppuraa, valkoista ja vaaleanpunaista, ja ne ovat torvimaisia. Mielenkiintoista on, että nämä kukat sulkeutuvat päivällä ja avautuvat vasta illalla, luoden mysteerisen ja romanttisen tunnelman. Ne ovat helppohoitoisia ja sopeutuvat erilaisiin ympäristöihin.

Rautakapistus: Tämä monivuotinen kasvi on kotoisin Euroopasta ja Aasiasta. Vaikka nimi saattaa kuulostaa ruokailuvälineeltä, se on todellisuudessa kaunis talvi- ja kevätkukka. Rautakapistuksen kukilla on eri värejä, kuten punaista, valkoista, vaaleanpunaista ja purppuraa. Niiden kukat muistuttavat ruusuja ja ovat erittäin elegantteja. Rautakapistuksen lehdet pysyvät tummanvihreinä eivätkä varise ympäri vuoden, mikä tekee siitä erinomaisen koristekasvin.

Kuppinen: Tämä on yksivuotinen kasvi, joka on kotoisin Etelä-Amerikasta. Nimensä se on saanut kukkiensa muodosta, jotka muistuttavat pieniä kulhoja. Kuppisilla on valkoisia, purppuraisia, vaaleanpunaisia ja muita värejä kukkia, jotka ovat torvimaisia ja erittäin söpöjä. Ne sopeutuvat hyvin erilaisiin ympäristöihin ja kasvavat parhaiten lämpimässä ja kosteassa ilmastossa. Niitä on helppo kasvattaa, jopa ilman puutarhurin kokemusta.

Nämä kukat saattavat kuulostaa tavanomaisilta nimiltään, mutta niiden kauneus ja helppohoitoinen luonne tekevät niistä erinomaisen valinnan puutarhan koristeluun. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut puutarhuri, voit kokeilla niiden kasvattamista ja tuoda puutarhaasi lumoavaa väriä.

AD
Artigo