Kuusi erilaista kukkaa, jotka kestävät erittäin hyvin kuivuutta ja kukoistavat entistä vahvemmin veden puutteessa
2023/07/10

Kuinka kastella kukkia oikein edistääkseen niiden vahvaa kasvua? Joskus saatamme olla liian innokkaita kastelussa, mikä voi johtaa päinvastaisiin tuloksiin, kuten heikkoon kasvuun tai jopa kuihtumiseen. Itse asiassa on olemassa joitakin kukkia, jotka eivät vaadi paljoa vettä, ja ne ovat kuivuudenkestäviä kasveja, jotka voivat kukoistaa vähällä vedellä. Tässä on kuusi kuivuudenkestävää kukkaa ja niihin liittyviä hoitosuosituksia:

Mehikasvit - Kaunis mehikas (Veden tarve: Alhainen) Kaunis mehikas on suosittu mehikasvilaji sen mehukkaiden lehtien ansiosta, ja se vaatii vähän vettä. Yleensä kaunista mehikasta kastellaan kerran 7–10 päivän välein, ja kuumina kesäkuukausina kasteluväliä voidaan lyhentää hieman. On kuitenkin tärkeää välttää liiallista kastelua, jotta juuret eivät mädä.

Kaktukset - Poikkeukselliset (Veden tarve: Erittäin alhainen) Poikkeukselliset ovat pienikokoisia ja erityisen koristeellisia kaktuslajeja, jotka ovat erittäin kuivuudenkestäviä. Ne tarvitsevat lähes olematonta kastelua, jopa kerran kuukaudessa tai harvemmin. Liiallinen kastelu voi johtaa kaktusten mädäntymiseen.

Kilpipalmu - Eloisa (Veden tarve: Alhainen) Kilpipalmu, myös tunnettu nimellä kiinanruusu, on suosittu huonekasvi, jolla on suuret litteät lehdet, jotka muistuttavat kilpeä. Kilpipalmu on melko kuivuudenkestävä ja sitä kastellaan yleensä kerran 10 päivän välein, mutta kuumina kesäkuukausina kasteluväliä voidaan hieman lyhentää. Kastellessa on tärkeää välttää lehtien suoraa kastelua, jotta lehtikärjet eivät mätäne.

Haworthia - Täynnä elämää (Veden tarve: Alhainen) Haworthia on mehikasvilaji, joka on erityisen suosittu sen viehättävän ulkonäön vuoksi. Haworthia on kuivuudenkestävä ja se vaatii yleensä kastelua kerran 7–14 päivän välein. Talvikuukausina kastelua voidaan vähentää hieman, jotta juuret eivät kastu liikaa.

Riippalilja - Kestävä riippumaan (Veden tarve: Kohtalainen) Riippalilja on yleinen huonekasvi, joka on kuivuudenkestävä ja suosii kohtalaista kosteutta. Yleensä riippaliljaa kastellaan kahdesti viikossa, mutta on tärkeää välttää pitkittynyttä kastelua, joka voi johtaa juurten hapettumiseen.

Rautapuu - Vahva kuin rauta (Veden tarve: Kohtalainen) Rautapuu on yleinen huonekasvi, joka on suhteellisen kuivuudenkestävä. Kastelutiheys vaihtelee vuodenajan ja kasvuympäristön mukaan, mutta yleensä rautapuuta kastellaan noin kahdesti viikossa. Talvikuukausina kasteluväliä voi vähentää, jotta juuret eivät kostu liikaa.

AD
Artigo