Aloita pistokkaiden ottaminen viisi eri kukasta kesän jälkeen, juurruta ne multaan
2022/08/09

Puutarhanhoito vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa, mutta kuten keskikesällä puhaltava raikas tuuli, pistokkaiden ottaminen kukista on täynnä taikaa. Tässä on viisi kukkien pistokkaiden ottamisen menetelmää, joissa kerrotaan optimaalisesta ajankohdasta, vaiheista, olosuhteista ja huomioitavista asioista, toivottavasti ne herättävät intohimosi aloittaa puutarhurin matka.

Ruusu: Paras aika ottaa pistokkaita on kesän lopulla ja syksyllä, ja keskikesä on myös hyvä aika. Valitse uusi versokasvu, jossa on kolmesta viiteen lehteä, poista alimmat lehdet ja jätä vain yläosat. Leikkaa varsi vinosti ja upota se maahan, noin puoleen väliin, pitäen varren suunnan samana. Sijoita se puolivarjoon ja pidä multa kosteana. Käyttämällä juuripulveria tai -nestettä voit lisätä onnistumisen mahdollisuuksia.

Köynnöskrassi: Köynnöskrassilla on erittäin korkea onnistumisaste, kun pistokkaat otetaan keskikesällä. Valitse terve köynnös noin 15 senttimetrin pituinen, leikkaa se ensimmäisestä lehtisolmusta ja poista alimmat lehdet jättäen vain yhden parin ylimpiä lehtiä. Upota se multaan, noin puoleen väliin, ja pidä multa kosteana. Suihkuta sitä päivittäin ja vältä suoraa auringonvaloa.

Laventeli: Laventeli on myös hyvä ottaa pistokkaina keskikesällä. Valitse uusi kasvava versojen pätkä, joka on noin 10-15 senttimetriä pitkä, poista alimmat lehdet ja jätä muutama yläosan lehti. Leikkaa varren pohjaan viistosti ja upota se hiekkamaahan noin puoleen väliin. Varmista, että laventeli saa runsaasti aurinkoa ja hyvän vedenpoiston.

Rusokki: Rusokin pistokkaiden ottaminen keskikesällä on erittäin helppoa. Valitse uusi versokasvu, joka on noin 15 senttimetriä pitkä, poista alimmat lehdet ja jätä muutama yläosan lehti. Leikkaa varren pohjaan viistosti ja upota se hiekkamaahan noin puoleen väliin. Rusokki tarvitsee runsaasti aurinkoa, mutta vältä kuuminta keskipäivän aurinkoa, joten sijoita se puolivarjoon.

Hortensia: Hortensian pistokkaat otetaan myös keskikesällä. Valitse uusi kasvava versokasvu, joka on noin 15-20 senttimetriä pitkä, poista alimmat lehdet ja jätä muutama yläosan lehti. Leikkaa varren pohjaan viistosti ja upota se hiekkamaahan noin puoleen väliin. Kun olet ottanut hortensian pistokkaat, sijoita ne puolivarjoon, vältä suoraa auringonpaistetta ja pidä multa kosteana.

Puutarhanhoidossa pistokkaiden ottaminen on erittäin hyödyllinen taito, ja keskikesä tarjoaa loistavan tilaisuuden tuoda monenlaista väriä puutarhaasi. Toivottavasti nämä ohjeet sytyttävät intohimosi puutarhanhoitoon!

AD
Artigo