Kolmea erilaista kukkaa voi helposti lisätä pistokkaista, ja voit luoda pienen puutarhan vaivattomasti
2023/08/25

Tiettyjen kukkien lisääntyminen on erittäin helppoa: tarvitset vain ottaa pistokkaita, ja ne juurtuvat ja kasvavat vahvaksi ilman suuria kustannuksia. Voit laajentaa näiden kauniiden kasvien määrää parvekkeellasi, ikkunalaudallasi tai jopa seinillä, luoden oman pienen puutarhan. Tänään aion esitellä sinulle kolme tällaista kasvia, jotka tekevät sinusta puutarhanhoidon asiantuntijan!

Auringonkukka: Auringonkukka on yleinen koristekasvi, joka tarjoaa monenlaisia värivaihtoehtoja, kuten keltaista, oranssia ja punaista. Auringonkukka ei ole pelkästään kaunis, vaan sillä on myös monia etuja, kuten hyttysten karkottaminen, ilman puhdistaminen ja verenpaineen alentaminen.

Sinisade: Sinisade on köynnöskasvi, jolla on eleganteja pitkänomaisia sinisiä tai valkoisia kukkaterttuja. Se ei ainoastaan toimi koristekasvina, vaan se voidaan myös asettaa varjo- ja tuulensuojakäyttöön.

Ruusu: Ruusu on suosittu koristekasvi, joka tarjoaa monenlaisia värisävyjä, kuten punainen, vaaleanpunainen ja valkoinen. Se on eri muodoissaan romanttinen ja luo huoneeseen romanttisen tunnelman. Ruusut voivat myös toimia raaka-aineena hajuvesien, teiden ja hillojen valmistamisessa.

Kaikki nämä kolme kasvia ovat sopivia pistokaslisäykseen, ja voit tehdä sen seuraavilla yksinkertaisilla vaiheilla:

Valitse terveet kasvit ja leikkaa 15-20 cm pitkiä pistokkaita, joissa on 3-4 lehteä ja 1-2 silmua. Leikkaa pistokkaat alapuolelta viistoon ja poista alempien lehtien ja silmujen osa, jättäen vain yläosan lehdet ja silmut.

Valmista läpinäkyvä astia, täytä se vedellä ja upota pistokkaat veteen 3-5 cm syvyyteen. Pidä vesi kirkkaana ja vaihda se muutaman päivän välein. Sijoita astia hyvin ilmastoituun ja valoisalle paikalle, mutta vältä suoraa auringonvaloa sekä kuumuutta että kylmyyttä. Noin 2-3 viikon kuluttua pistokkaat juurtuvat ja saavat valkoisia juuria.

Kun juuret ovat 5-10 cm pitkät, voit siirtää ne sopiviin ruukkuihin tai laatikoihin, käyttäen löysää ja ravinteikasta multaa. Upota pistokkaat maahan 5-8 cm syvyyteen, kastele hyvin ja aseta aurinkoiseen paikkaan. Sitten voit hoitaa niitä normaalisti, kastella, lannoittaa, kitkeä ja leikata säännöllisesti. Noin 1-2 kuukauden kuluttua uudet kasvit kasvattavat uusia lehtiä ja versoja ja kukkivat kauniisti.

Nämä kolme kasvia sopivat erinomaisesti pistokaslisäykseen, ja niiden menestymisen mahdollisuudet ovat korkeat. Nyt voit nauttia puutarhanhoidon ilosta ja luoda oman puutarhasi!

AD
Artigo