Nämä kolme kasvia tappavat bakteereja ja poistavat hajuja, lähes jokainen koti kasvattaa niitä
2022/03/10

Kasvit ovat päivittäisen elämämme kumppaneita; ne eivät vain kaunista ympäristöä, vaan myös edistävät terveyttämme. Jotkut kasvit ovat antimikrobisia ja puhdistavat ilmaa, parantaen sisäilman laatua ja auttaen meitä hengittämään raikkaammin. Tänään esittelemme kolme tällaista kasvia, jotka voivat parantaa terveyttäsi kotona hoidettavina.

Hämähäkkikasvi (klorofytumi): Hämähäkkikasvi on yleinen huonekasvi, jonka kauniit vihreät lehdet sopivat hyvin ikkunan tai parvekkeen ripustettaviksi. Hämähäkkikasvi ei ainoastaan ole kaunis, vaan se myös voimakkaasti puhdistaa ilmaa, absorboi haitallisia kaasuja kuten formaldehydiä, bentseeniä ja nikotiinia, ja vapauttaa negatiivisia ioneja, mikä parantaa unen ja hengityselimistön toimintaa. Hämähäkkikasvia kutsutaan "sisäilman puhdistajaksi" ja se sopii erityisen hyvin vastaremontoituihin koteihin tai toimistoihin.

Hoito-ohjeet: Pidä kasvi lämpimässä ja kosteassa, puolivarjoisessa tai hajavalossa, vältä kylmyyttä ja voimakasta auringonvaloa. Kastele maltillisesti viikottain, vältä liiallista kastelua. Suihkuta lehtiä ja oksia lisätäksesi kosteutta. Lannoita kerran kuussa sopivalla orgaanisella lannoitteella. Keväällä vaihda multa ja leikkaa epäterveet osat pois.

Kiinanrausu (epipremnum aureum): Kiinanrausu on helppohoitoinen ja sitä voi kasvattaa vedessä tai mullalla. Sen monimuotoiset ja värikkäät lehdet sopivat hyvin kotiin koristeeksi. Kiinanrausu voi puhdistaa ilmaa, poistaa formaldehydiä ja bentseeniä sekä suojella säteilyltä, auttaen pitämään silmät ja ihon terveinä.

Hoito-ohjeet: Pidä kasvi lämpimässä ja kosteassa, puolivarjoisessa tai hajavalossa, vältä kylmyyttä ja voimakasta auringonvaloa. Vedessä kasvatettaessa pidä vesi puhtaana ja vaihda se viikoittain, lisää tarvittaessa ravinteita. Mullalla kasvatettaessa pidä multa kosteana, mutta älä liikaa kasteltuna. Suihkuta lehtiä ja oksia lisätäksesi kosteutta. Lannoita kerran kuukaudessa sopivalla orgaanisella lannoitteella. Keväällä vaihda multa ja leikkaa epäterveet osat pois.

Nukkumalilja (spathiphyllum): Nukkumalilja on ikivihreä suurikokoinen koristekasvi, jolla on ainutlaatuiset lehdet ja kauniit kukat. Se voi poistaa ilmaa formaldehydistä ja bentseenistä, vapauttaa negatiivisia ioneja ja parantaa hengitys- ja hermostojärjestelmää.

Hoito-ohjeet: Pidä kasvi lämpimässä ja kuivassa, kirkkaassa tai puolivarjoisessa paikassa, vältä kylmyyttä ja liiallista kosteutta. Kastele maltillisesti, vältä juurten liiallista kastelua. Suihkuta lehtiä ja oksia lisätäksesi kosteutta. Lannoita kerran kuukaudessa sopivalla orgaanisella lannoitteella. Keväällä vaihda multa ja leikkaa epäterveet osat pois.

Nämä kasvit eivät ainoastaan ole kauniita, vaan ne myös parantavat sisäilman laatua, mikä tekee elinympäristöstäsi terveemmän.

AD
Artigo