Uusi koti kasvattaa viisi erilaista kukkaa, jotka ovat helppoja hoitaa ja puhdistavat ilman formaldehydistä
2024/04/15

Uudessa kodissa sisustamisen iloissa me usein unohdamme sisäilman laadun merkityksen. Sisustusmateriaaleissa olevat haitalliset aineet kuten formaldehydi ja bentseeni voivat uhata terveyttämme. Onko olemassa kaunis ja tehokas tapa puhdistaa sisäilmaa? Vastaus on kyllä: kasvattamalla kukkia. Tänään haluan suositella teille kahdeksaa helppohoitoista kukkaa, jotka eivät ainoastaan kaunista uutta kotianne, vaan myös pystyvät tehokkaasti poistamaan haitallisia aineita kuten formaldehydiä, suojellen näin terveyttänne.

Peikonlehti: Peikonlehti, tai myös nimellä viikunapuu, on yleinen sisustuskasvi. Sen ainutlaatuiset köynnökset ja vihreät lehdet luovat huoneeseen raikkaan ilmapiirin ja se onkin yleinen sisustuselementti. Tärkeintä on, että peikonlehti kykenee voimakkaasti poistamaan formaldehydiä. Tutkimusten mukaan 20 senttimetrin halkaisijaltaan oleva peikonlehti voi imeä noin 0,08 milligrammaa formaldehydiä 24 tunnissa.

Amppejjalava: Amppejjalava on toinen yleinen huonekasvi, joka omaa erinomaisen kyvyn poistaa formaldehydiä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että 20 senttimetrin halkaisijaltaan oleva amppejjalava voi imeä noin 0,09 milligrammaa formaldehydiä 24 tunnissa. Sen sydämenmuotoiset lehdet ja vaaleanvihreä väri luovat raikkaan ja miellyttävän tunnelman huoneeseen. Amppejjalava sopii erinomaisesti makuu- ja olohuoneeseen.

Sotilaskukka: Sotilaskukka on yleinen huonekasvi, jolla on erinomainen kyky poistaa formaldehydiä, bentseeniä ja muita haitallisia aineita. Tutkimukset ovat osoittaneet, että 30 senttimetrin halkaisijaltaan oleva sotilaskukka voi imeä noin 0,12 milligrammaa formaldehydiä 24 tunnissa. Sen lehdet ovat vaaleanvihreitä ja linjamaisesti järjestettyjä, muistuttaen sotilaan ruumista, mistä nimi juontaa juurensa. Tämä kasvi viihtyy varjossa ja sopii hyvin vähävaloisiin ympäristöihin, joten se on erinomainen valinta uuden kodin sisustukseen.

Rahapuu: Rahapuun symboliikka liittyy hyvään onneen, ja tutkimukset ovat osoittaneet sen tehokkaan kyvyn poistaa formaldehydiä. 30 senttimetrin halkaisijaltaan oleva rahapuu voi imeä noin 0,11 milligrammaa formaldehydiä 24 tunnissa. Sijoittamalla rahapuun kotiisi saat paitsi hyvää onnea, myös puhdasta ilmaa.

Aloe vera: Aloe vera on erittäin hyödyllinen kasvi, joka ei ainoastaan poista formaldehydiä, vaan sillä on myös antibakteerisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että 30 senttimetrin halkaisijaltaan oleva aloe vera voi imeä noin 0,11 milligrammaa formaldehydiä 24 tunnissa. Aloe vera rakastaa aurinkoa, joten se sopii parhaiten aurinkoisille paikoille.

Ryhtykäämme toimiin ja koristelkaamme uusi kotimme näillä viidellä kukalla, luoden terveellisen ja kauniin elinympäristön!

AD
Artigo