Hyttynen "pelkää" kolmea erilaista kukkaa, kasvata niitä kaksi ruukullista
2022/06/09

Puutarhanhoito ei ainoastaan kaunista ympäristöäsi, vaan se voi myös auttaa torjumaan hyttysiä. Jotkut kasvit tuottavat erityistä tuoksua, joka on miellyttävä ihmisten nenään, mutta ärsyttää hyttysiä. Tässä on kolme helppohoitoista hyttysiä karkottavaa kasvia ja vinkkejä niiden hoitoon:

Laventeli: Tämä monivuotinen yrtti on kauniin kukkansa ja miedon tuoksunsa ansiosta miellyttävä ihmisille ja karkottaa samalla hyttysiä. Laventeli tarvitsee lämpimän ja kuivan ympäristön eikä pidä kylmyydestä ja kosteudesta. Sitä ei tarvitse kastella usein, vaan odota, kunnes maan pinta kuivuu ennen kastelua, noin kerran viikossa. Pidä se lämpimänä talvella, vältä alle 5°C lämpötiloja, ja kesällä vältä yli 35°C kuumuutta. Lannoita se kerran keväällä ja kesällä orgaanisella tai moniravinteisella lannoitteella, mutta vältä typen liikakäyttöä. Säännöllinen leikkaaminen auttaa säilyttämään sen muodon ja terveyden.

Jasmiini: Tämän ikivihreän kasvin valkoiset kukat levittävät miellyttävää tuoksua, joka karkottaa hyttysiä. Jasmiini tarvitsee lämmintä ja kosteaa ympäristöä eikä siedä kylmyyttä ja kuivuutta. Kastele sitä joka aamu ja ilta pitäen maan kosteana, mutta ei liian märkänä. Pidä se lämpimänä talvella, vältä alle 10°C lämpötiloja, ja kesällä vältä yli 35°C kuumuutta. Lannoita sitä kuukausittain orgaanisella tai moniravinteisella lannoitteella edistääksesi kukintaa ja kasvua. Säännöllinen leikkaaminen auttaa säilyttämään sen muodon ja terveyden.

Sitruunamelissa: Tämä monivuotinen yrtti, joka tuottaa sitruunan tuoksuista lehtineen, pitää hyttyset loitolla. Sitruunamelissa tarvitsee lämmintä ja kosteaa ympäristöä eikä pidä kylmyydestä ja kuivuudesta. Kastele sitä joka aamu ja ilta pitäen maan kosteana, mutta ei liian märkänä. Pidä se lämpimänä talvella, vältä alle 10°C lämpötiloja, ja kesällä vältä yli 35°C kuumuutta. Lannoita sitä kuukausittain orgaanisella tai moniravinteisella lannoitteella edistääksesi kasvua ja tuoksun voimistumista. Säännöllinen leikkaaminen auttaa säilyttämään sen muodon ja terveyden.

Nämä kasvit eivät ainoastaan ole kauniita, vaan ne auttavat sinua nauttimaan kesästä ulkona ilman hyttysten häiriötä.

AD
Artigo